BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torstai 9. helmikuuta 2012

Kurjuuksien kurjuus - kipuileva koira

Ei kyllä nyt menneet asiat niin kuin elokuvissa. Noh, ei voi mitään, kunhan saadaan selvyys vaivojen syystä ja koira kuntoon niin olen enemmän kuin tyytyväinen.

Eli tuossa alkuviikosta parina päivänä koira vetäytyi enemmän omiin oloihinsa (normaalisti tuo on aina siellä missä tapahtuu) ja murisi muutamaan otteeseen.
Ensimmäisenä mieleen tuli ajatus jostain pinserin uhmasta numero kaksi, mutta päätin lähteä setvimään ongelmaa sieltä fyysiseltä puolelta ensin. Eli soittoa eläinlääkärille ja aika saatiin suht nopsasti.

Eläinlääkärireissu olikin tarpeen. Tohtori ränkläsi molemmat takajalat ja toisen lonkan rotaatiota tuo aristi selkeästi. Alustavana diagnoosina vasemman takajalan distensio, venähdys + subluksaatioepäily.
Epäily sijoiltaan menosta ja nivelen löysyydestä heräsi, kun rotaatiossa voimakkaan aristuksen yhteydessä esiintyi hankaavaa ääntä.
Herra tohtori suositteli lonkkien kuvausta tarkan tilanteen määrittämiseksi, joten kuvausaika on varattuna 20. päivälle tätä kuuta. Nyt koiruus on kipulääkekuurilla (Metacam painokilojen mukaan 7vrk) ja riekkuminen on kiellettyä. Koetetaan saada tuota kiputilaa hallintaan ennen kuvaamista.
Jos tästä jotain hyvää pitää sanoa, niin ainakin sydän pumppaili niin kuin pitääkin ja ultrassa eturauhanen ok.

Koirat peijakkaat ovat harvinaisen taitavia kipujen peittämisessä. Nyt jälkeenpäin sitä itsekin alkaa tajuta, että pieniä merkkejä tuosta on ollut jo aiemmin: lonkan/kyljen ajoittainen pureskelu, peitsaaminen silloin tällöin..
Pitänee lohduttautua sillä, että vaiva tuli kuitenkin huomattua. Minkäs teet, mennyttä ei voi muuttaa.
Päivittelen tilannetta tuon lonkkakuvauksen jälkeen.

Tähän loppuun vielä muutama linkki koiran kivusta:

http://www.katariinamaki.com/artikkelit/kipujuttu.html

http://poltsi.fi/Liisa/artikkelit/kipu.html

muoks:

0 kommenttia: