BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torstai 29. maaliskuuta 2012

Dogiwogin N-pentue 3 vuotta!

Onnea Oki ja sisarukset!


keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Hyviä uutisia!

Lonkat ovat nyt virallisesti sitten ok. A/A pamahti Kennelliitolta tulokseksi.
Kipulääkkeistä ollaan päästy eroon *koputtaa puuta* ja tässä hissunkissun aletaan vetreyttämään tuota jalkaa. Kohta Oki pääsee taas koirakavereiden kanssa puistoilemaan, onhan tuo nyt ollut kieltämättä hieman kurjaa kun on pitänyt tyytyä vain ihmisten seuraan viime aikoina niiden nelijalkaisten sijasta.
Tästä se kuntoutuminen (toivottavasti) lähtee, onneksi selvittiin säikähdyksellä!

maanantai 20. helmikuuta 2012

Eläinlääkärissä - lonkkakuvaus ja muuta turinaa

Nyt ollaan taas vähän viisaampia tuon koiran ketaran suhteen.
Hyvä uutinen: nivelrikkoa ei ole!
Huono uutinen: lonkan nivelside on ilmeisesti venähtänyt/revähtänyt.
Tosin olen erittäin iloinen tuosta hyvästä uutisesta. Minä olin jo ehtinyt maalailla kaiken maailman kauhukuvia E-lonkasta lonkanpään murtumaan.
Lonkat lähtivät siis Kennelliittoon A:na tai B:nä, saa nähdä mitä Kennelliiton ihmiset ovat mieltä.

Viralliset kuvat (klikkaamalla saa isommaksi):




..ja sitten ne sammakot:




Nyt koira on lepolomalla (lyhyitä hihnalenkkejä) ja kipulääkityksellä (Metacam jatkuu edelleen) seuraavat pari viikkoa, jonka jälkeen katsotaan tilannetta uudelleen. Jos kivut ovat hallinnassa, voidaan varovaisesti lähteä venyttelemään jalkaa ja nostamaan liikuntamäärää. Syvässä hangessa ei saa juoksennella.
Jos kipu ei mene ohi, niin harkitaan Cartrophen-pistoksia.

Toivotaan kuitenkin, että vaiva menee levolla ohitse [voisiko joku tulla kertomaan kipulääkitylle pinserille, että pitäisi levätä - ei riehua?]

Tällähetkellä Oki tosin kärsii vielä jonkinmoisesta lääkehuurusta ja krapulaisesta olosta, joten meno on melko rauhallista:


torstai 9. helmikuuta 2012

Kurjuuksien kurjuus - kipuileva koira

Ei kyllä nyt menneet asiat niin kuin elokuvissa. Noh, ei voi mitään, kunhan saadaan selvyys vaivojen syystä ja koira kuntoon niin olen enemmän kuin tyytyväinen.

Eli tuossa alkuviikosta parina päivänä koira vetäytyi enemmän omiin oloihinsa (normaalisti tuo on aina siellä missä tapahtuu) ja murisi muutamaan otteeseen.
Ensimmäisenä mieleen tuli ajatus jostain pinserin uhmasta numero kaksi, mutta päätin lähteä setvimään ongelmaa sieltä fyysiseltä puolelta ensin. Eli soittoa eläinlääkärille ja aika saatiin suht nopsasti.

Eläinlääkärireissu olikin tarpeen. Tohtori ränkläsi molemmat takajalat ja toisen lonkan rotaatiota tuo aristi selkeästi. Alustavana diagnoosina vasemman takajalan distensio, venähdys + subluksaatioepäily.
Epäily sijoiltaan menosta ja nivelen löysyydestä heräsi, kun rotaatiossa voimakkaan aristuksen yhteydessä esiintyi hankaavaa ääntä.
Herra tohtori suositteli lonkkien kuvausta tarkan tilanteen määrittämiseksi, joten kuvausaika on varattuna 20. päivälle tätä kuuta. Nyt koiruus on kipulääkekuurilla (Metacam painokilojen mukaan 7vrk) ja riekkuminen on kiellettyä. Koetetaan saada tuota kiputilaa hallintaan ennen kuvaamista.
Jos tästä jotain hyvää pitää sanoa, niin ainakin sydän pumppaili niin kuin pitääkin ja ultrassa eturauhanen ok.

Koirat peijakkaat ovat harvinaisen taitavia kipujen peittämisessä. Nyt jälkeenpäin sitä itsekin alkaa tajuta, että pieniä merkkejä tuosta on ollut jo aiemmin: lonkan/kyljen ajoittainen pureskelu, peitsaaminen silloin tällöin..
Pitänee lohduttautua sillä, että vaiva tuli kuitenkin huomattua. Minkäs teet, mennyttä ei voi muuttaa.
Päivittelen tilannetta tuon lonkkakuvauksen jälkeen.

Tähän loppuun vielä muutama linkki koiran kivusta:

http://www.katariinamaki.com/artikkelit/kipujuttu.html

http://poltsi.fi/Liisa/artikkelit/kipu.html

muoks:

Helsinki Winner 2011 arvostelu

Tuomari: Sonia Kelveri Philippou, Kypros

"2½-year old male of excellent type. Good head and expression. Good lenght of neck. Good front & rear angulation. Enough bone. Could have a bit stronger topline. Although the dog was not well trained, moved freely."

Luonne: 1 - rodunomainen lähestyttäessä

VAL ERI
Käännös: 2½-vuotias uros, erinomainen tyyppi. Hyvä pää ja ilme. Hyvä kaulan pituus. Hyvät etu- ja takakulmaukset. Hyvä luusto. Ylälinja voisi olla hieman voimakkaampi. Koira ei ollut koulutettu hyvin (allekirjoittaneen lisäys: puuhaili kehässä siis omiaan, tuomari sanoi että koiralla ei ole mitään hajua siitä miten kehässä pitää käyttäytyä *hupsistakeikkaa*), liikkui vapaasti.