BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torstai 30. joulukuuta 2010

Myöhästyneet jouluntoivotukset ja hyvää uutta vuotta!


Joulu oli varsinaista hulinaa ja nyt malttaa hieman rauhoittua ja kirjoitella meidän kuulumisia.


Ollaan ehditty muutamassa näyttelyssä pyörähtää tässä pitkän päivtystauon aikana, joten voisinpa ensimmäisenä laittaa niiden arvostelut:

Lahti KV 30.10.2010

Tuomari: Mette Tufte, Norja

"Utm. typ, välskuret huvud, korrekt bett, ok örön, fin hals, gott förbröst, fina tassar, ngt mjuk i överlinjen, rör sig med god drive, mkt god färg"

NUO ERI1

Käännös: "Erinomainen tyyppi, hyvälinjainen pää, oikea purenta, ok korvat, hieno kaula, hyvä eturinta, kauniit tassut, hieman pehmeä ylälinja, liikkuu hyvällä draivilla, oikein hyvä väri."

--------------------

Jyväskylä KV 14.11.2010


Tuomari: Viva Maria Soleckyj-Szpunar, Puola

"Sweet character, nice head, beautiful eyes, typical topline, excellent front, good legs are strong with very strong angulations, nice muscles, strong corpus, movement rhythmical"

NUO ERI1 PU3 VASERT

Käännös: "Miellyttävä luonne, hyvä pää, kauniit silmät, tyypillinen ylälinja, erinomainen etuosa, hyvät ja vahvat jalat, hyvin voimakkaat kulmaukset, hyvät lihakset, voimakas runko, rytmikäs liike"
--------------------

Voittaja 2010 12.12.2010

Tuomari: Johan Juslin, Suomi

"Keskikokoa kookkaampi ilmava uros. Hyvät pään linjat. Sukupuolileima ei riittävän selvä. Pehmeä selkä. Pitkä lanneosa. Haluan enemmän tilavuutta takaosaan. Ei riittävän tiiviit käpälät. Isot pyöreät silmät häiritsee. Liikkuu hyvin"

NUO H
--------------------

Seuraavaksi suuntana Kajaanin KV 8.1.2011, jonka jälkeen olisi näyttelyistä tarkoitus pitää pieni tauko ja keskittyä tokoilun lisäksi muihin pinserimäisiin hommiin. Näistä sitten lisää keväämmällä.

Ensimmäiseen tokokokeeseen olisi tarkoitus tuossa keväällä mennä näyttämään, että kyllä se pinserikin tokoon taipuu! Välillä on kieltämättä tehnyt mieli hakata omaa päätään seinään koulutuksen junnaamisen vuoksi, mutta on kannattanut olla sinnikäs - nyt ne tulokset alkavat näkyä!
Tokopuolella on tapahtunut huikeaa edistystä tässä viimeisen puolen vuoden sisällä ja tästä kiitos Mikkelin KooKoo99 ry:lle. Allekirjoittaneelle ja koiralle on tehnyt erittäin hyvää päästä tekemään hommia häiriön alla ja on mahtavaa päästä treenaamaan myös talvisaikaan.

Tähän loppuun pitää mainita Okin kotisivujen uudistuksesta, käykäähän kurkkaamassa :)

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Kuulumisia ja kuvia

Taas pitkästä aikaa voisi kirjoitella kuulumisia.
Kesä hujahti nopeasti ohi.

Käytiin tosiaan muutamassa näyttelyssä tässä kesän aikana. Porvoon ja Kouvolan näyttelyidenarvostelut & muut kommentit löytyvät edellisestä postauksesta.

Minä olin 2 viikkoa Italiassa heinäkuussa ja Oki oli isännän kanssa kaksistaan kotona. Hyvin nuo tuntuivat pärjänneen minun poissaollessani, molemmat olivat yhtenä kappaleena palatessani!
Mutta kyllä tuo kahden viikon muualla olo vaikutti pojan tottelevaisuuteen. Ihan jonkun verran on pitänyt tehdä töitä, että ne korvat ja katsekontakti löytyivät.
Muuton takia minulla on nyt haussa uusi treeniseura. Yhdeltä koiraharrastusseuralta olenkin jo koulutuksista kysellyt, saa nähdä mahdutaanko mukaan vielä tämän vuoden puolella.

Muutettiin siis Lappeenrannasta Mikkeliin kuun alussa ja Oki on sopeutunut uuteen kotiin todella hyvin. Jo parin päivän täällä olon jälkeen koira ymmärsi, että kun sanottiin: "Mennään kotiin", tarkoittaa tähän uuteen asuntoon tuloa.
Uusi asunto on lähes kaksi kertaa yhtä iso kuin vanha ja täällä on takapiha, jonne koira pääsee spurttailemaan halutessaan. Hyvin on siis viihtynyt uudessa paikassa!
Nyt vaan jännitetään mitä jätkä sanoo siitä, kun meillä molemmilla alkaa koulu ensi maanantaina. Eiköhän tuo siihenkin totu nopeasti.

Heinäkuussa huomattiin, että koira pureskeli vasenta lonkkaansa ja mentiin käymään elukkatohtorilla. Eläinlääkäri ajeli kankusta karvat pois ja sieltä löytyi pieni luomi.
Okille määrättiin 14vrk:ksi antibioottisalvaa kahdesti päivässä sekä alue piti käsitellä Betadinella ennen salvan levittämistä. Lisäksi Okin piti kuljeskella pönttö päässä tuo kaksi viikkoa.

Tässä on tuo luomi karvojen ajelun jälkeen:


Ja tässä lääkekuurin loputtua:


Oki tottui tuohon pömpeliinkin yllättävän hyvin ja muutaman päivän jälkeen käyttäytyi kuin olisi käyttänyt sitä aina.
Huomattiin muutaman päivän jälkeen, että pieneläinklinikalta oltiin myyty meille liian matala malli ja koira ylettyi esim. nuolemaan tassujaan. Eli jos joskus tulee tassuvauriota tms. niin pitää ostaa uusi kauluri.


Tässä vielä muutama uusi kuva, jotka on otettu uudesta kodista:







Näyttelytuloksia

Porvoo Snapi-pääerkkari 12.06.2010

Käytiin Okin kanssa Porvoossa snautseri-pinserirotujen pääerikoisnäyttelyssä ja Oki oli hienosti ROP-junnu siellä ja Iisa-sisko (Dogiwogin Nasla) oli sitten junnujen VSP :)
Ja pentueen isä (Ceriinan Ivar) oli ROP sekä BIS4!

Tässä Okin arvostelu tuolta päivältä:

Patric Ragnarson, Ruotsi

"Utmärkt typ, långstiäckt maskulint valformat hund, mörka ögon, välplacerade öron, kund haft like kraftfullen underkäke, bra bett, elegant hals, harminska huhlar fram o bak, tillräckligt stiam rygg, välpformad bristkorg, markerat förbröst, bra ben o tassar, fin lär bredd, bra päls och färg, rör sig med bra stil och steg, bra temperament, välutsad"

JUN ERI1 ROP-JUN


Käännös: "Erinomainen tyyppi, pitkänomainen maskuliininnen hyvänmallinen pää, tummat silmät, hyvin kiinnittyneet korvat, alaleuka voisi olla hieman vahvempi, hyvä purenta, elegantti kaula, tasapainoiset kulmaukset edessä ja takana, riittävän kiinteä selkä, hyvänmuotoinen rintakehä, korostunut eturinta, hyvät raajat ja tassut, hyvä reiden leveys, hyvä karvapeite ja väri, liikkuu tyylikkäästi ja hyvällä askeleella, hyvä luonne, hyvin esitetty"
  
Kouvola kr 21.08.2010

Eilen pyörähdettiin Kouvolan kaikkien rotujen näyttelyssä ja kannatti lähteä!
Oki sai ensimmäisen sertinsä ja oli siinä samaan syssyyn sitten ROP.

Kokeiltiin tällä kertaa, että kasvattaja esitti koiran kehässä. Oki oli sitä mieltä, että emäntä on nyt jossain kadoksissa ja koetti etsiskellä minua kehästä käsin ja näytti kaikenlaisia hauskoja temppuja mm. hyppäsi vasten tuomarin valkoisia vaatteita heti aluksi.
RYP-kehässä alkoi sitten väsy painaa ja jätkä päätti alkaa makoilemaan ja kieriskelemään maassa :D
Temppuilusta huolimatta poika kuitenkin pärjäsi enemmän kuin hyvin!
Pitänee jatkossa esittää koiruus itse taikka kadota paikalta tuntia ennen kehän alkua.

Tässä vielä kuva voittajapojasta sekä arvostelu:

Leni Finne, Suomi

"Erinomaiset mittasuhteet, sopiva luusto, päänlinjat voisivat olla yhdensuuntaisemmat, erinomaiset silmät, melko ilmavat korvat, hyvä kaula, selkälinja voisi olla laskevampi, täyteläinen eturinta, riittävät etukulmaukset, oikeanmallinen rintakehä, hyvät takakulmaukset, oikea askelpituus, yhdensuuntaiset liikkeet"

NUO ERI1 PU1 SERT ROP

maanantai 17. toukokuuta 2010

Lappeenranta ryhmänäyttely 16.5.2010

Käytiin Okin kanssa hakemassa taas vähän lisää näyttelykokemusta Lappeenrannan ryhmiksestä:

Tuomarina Marja Talvitie, Suomi.

"Eritt. hyvätyyppinen. Hieman kevyt kuonontyvi. Hieman lyhyt olkavarsi. Lyhyt ja laskeva lantio. Hieman alaskiinnittynyt häntä. Hyvä väri. Erinom. käpälät. Köyristää hieman lanneosaa sekä seistessä että liikkeessä."

JUN EH JUK2


Itse tuli hieman sössittyä seisottamisella tuota selkälinjaa, joten hieman ärsyttää.. Mutta seuraavalla kerralla sitten paremmin!
Eli seuraavaa näyttelyä ennen pitää kehitellä uudenlainen seisotustaktiikka, kun tuo namilla seisottaminen ei toimi Okilla parhaalla mahdollisella tavalla. Vapaana tuo seisoo kauniisti itse, mutta namin nähdessään alkaa jäkittää selkäänsä..

Okin veli (Dogiwogin Norton) sen sijaan pärjäsi hienosti: JUN ERI JUK1 ROP SERT!

Tässä hieman kuvia kehästä:

Liikekuvia

Hampaatkin näytettiin hienosti ilman mitään venkoiluja! :)



Namiseisotus
..ja on saatu vahingossa tällainen "natural-pose"-kuvakin näköjään napattua.

Ja tässä vähän kehän ulkopuoleltakin:
Oli kuuma sää ja kostea pyyhe oli ihan kätevä juttu

Alkoi poitsua väsyttää, niin sitten kelpasi mamman sylikin

Kasvattajaluokassa Kennel Dogiwogin N-pentueen äippä & muksut pärjäsivät todella todella hienosti:

KP ROP-KASV BIS-KASV4!

Onnea Auli!

Harjoitusta ennen BIS-kasvattajakehää.
Kuvassa: Oki, Iisa, Asla ja Nöde

...ja sitten palkintoseisotus ;)

Pinseritreffit + Savondoggien Match Show

Käytiin lauantaina pinsutreffeillä Mikkelissä Laajalammen koirapuistossa. Matka Mikkeliin taittui ratevasti Kingi-pinserin omistajan kyydillä, kiitokset vielä kerran!
Puistoilemaan Okin ja Kingin lisäksi tulivat Kisu ja Otto.

Tässä kuvia tuolta pinsiötapaamisesta:

Kaikki paikalla olleet pinsut saatiin ikuistettua samaan kuvaan.

Juomatauko

Oki haluaisi tehdä lähempää tuttavuutta Kisun kanssa...

..mutta Kisu ei ole ihan yhtä innoissaan ajatuksesta ;D

Juoksentelua...

Kingi ja Oki

Puistokeikan jälkeen otimme suunnaksi Savondoggien järjestämän mätsärin.
Molemmat Lappeenrannan pinseripojat esiintyivät hienosti ja saivat punaiset nauhat. Tällä kertaa kumpikaan ei tosin sijoittunut punaisten kehässä, mutta väliäkö tuolla - kivaa oli!

Kas tässä kuvia mätsäristä:

Vähän piti poseerata ennen kehää
Oki katselee
Nurmikolla oli mukava kölliä...

Ravausta

Punaisten kehässä.
Oki, Kingi ja oikealla loppujen lopuksi PUN1 ja mätsärin BIS1.

Kyllä ne on komeita poikia :)

Ja vielä lopuksi punaisten ryhmäkehän seisotus

KaaSun helatorstain mätsäri

Käytiin helatorstaina (13.5.) KaaSun järjestämässä match showssa Imatralla.
Oki oli yllättäen SnaPi Special-luokan BIS1 ja "tavallisessa" mätsärissä sitten (isot) SIN3 :)

Ja taas Iso Kiitos Juho Aholalle kuvaamisesta! :)

Vastalause...?

..ja vähän lisää murmutusta.


Sitten voisi hetken olla ihan nätistikin - namipalkalla tietty ;D

Vähän paremmasta kuvakulmasta seisotuskuvaa

Onpas ihanasti lepattavat nauhat tuossa ruusukkeessa,
tuumaa Oki :D

SnaPi Special BIS1

Oki ja Okin palkinnot

Lisää kuvia mätsäristä löytyy KaaSun Galleriasta.

Mökkeilyä 7.-9.5.

Oltiin mökkeilemässä viime viikolla. Suuret kiitokset Juho Aholalle kuvista! :)