BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

tiistai 30. maaliskuuta 2010

Paljon Onnea Oki!

...ja tietty onnittelut muillekin Dogiwogin N-pennuille!
Tänään siis pärähti pojalla mittariin yksi vuosi... Että on aika mennyt nopeasti.
Näin meidän poika on kasvanut ja komistunut:

8viikkoa
 10viikkoa
12viikkoa
4kk
5kk
6kk
7kk
10kk
11kk
Ja tasan 1v!




Toki synttäreitä piti juhlia ja naapurin Pasi-käppänä omistajineen tuli käymään kylässä.
Tässä kuvia Okin 1v. pippaloista:

Ensin tietty piti avata lahja

Pasi koetti omia lahjakassista ilmestyneen possun itselleen
Tällainenkin siellä pussin uumenissa oli

Sitten olikin aika syödä synttärikakkua...

 Paikoillanne...

Valmiit...

HEP!

Ja piti mennä tarkistamaan oliko kaverilta jäänyt jotain syömättä..

Kun vieraat olivat lähteneet, niin Oki pääsi pöllyttämään possua

Olipas rankka syntymäpäivä sanoo Oki

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Koira joka karkasi

Käytiin tänään taas mätsärissä. Pitkään pohdittiin, että lähdetäänkö vai ei, kun satoi jonkin verran vettä. Mentiin kumminkin.
Oli kyllä viimeinen mätsäri, jonne mennään jos tulee vettä!

Oli kyllä melkoinen katastrofikeikka..
Juuri ennen kehään menoa otin Okilta takin pois ja poika onnistui mulahtamaan kaulapannasta läpi ja lähti onnellisena ravailemaan pitkin parkkipaikkaa...
Karkureissu kesti onneksi alle minuutin ja päättyi onnellisesti, herra nimittäin näki yhden tutun jonka luokse sitten meni innoissaan.

Kehässä asiat menivät suht niin kuin pitääkin (ravaaminen tuotti hieman ongelmia, kun Oki ei niin vesilätäköistä välitä).
Tällä kertaa tuli sininen nauha - ei sijoitusta.

Pitää toivoa, että perjantaina olisi parempi ilma (ja selvitään ilman karkailuepisodeja), kun ollaan sinne Mikkeliin menossa.

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Kevättä rinnassa

Okilla alkaa nyt olla enemmän ja vähemmän kevättä rinnassa. Sunnuntaina, kun käytiin koirapuistoilemassa, niin jätkä meni aivan sekaisin leikatusta nartusta.
Ja tuota koiraa piti sitten kosiskella ja koettaa tehdä vaikka millaisia temppuja...
...ja kuten varmasti arvaatte, niin eipä tuo jätkä olisi millään antanut ottaa itseään kiinni..
Noh, vähän aikaa pidetään nyt taukoa puistossa hyörimisestä, jos ne aivot vaikka pikkuhiljaa löytyisivät jostain.

Tänään Oki oli onnistunut aamulenkillä rempaisemaan itsensä pannan lävitse ja "tänne", "sivulle" yms. käskyt olivat kaikuneet kuuroille korville.
Onneksi tuo ei kuitenkaan lähtenyt seikkailemaan sen pidemmälle, alakerran naapurin ovelle koira ilmeisesti olisi ollut menossa kysymään onko Pasi-käppänä kotona ;p
Mies oli sitten saanut koiran tulemaan kanssaan sisälle pienistä alkuvaikeuksista huolimatta..
Tämä episodi tietenkin tarkoittaa sitä, että luoksetulo otetaan ankaran treenauksen alle. Kevät ja hormonit ovat kyllä sekoittaneet meidän pojan pään ihan todenteolla.

Käytiin mätsärissä silloin viime lauantaina ja kyllä edistystä alkaa näkyä. Punainen nauha tuli, muttei sijoituttu. Hienosti meni kumminkin ja olen todella tyytyväinen!

Ennen pääsiäisnäyttelyä osuikin varsinainen mätsärisuma! Ensi sunnuntaina (28.3.) on match show täällä Lappeenrannassa ja pitkäperjantaina Mikkelissä.
Mennään siis ennen Lappeenrannan näyttelyä käymään kasvattajan luona hakemassa viime hetken vinkkejä :D

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Uusi blogi

Päätin laittaa pystyyn kokonaan uuden blogin, koska edellinen ilmeisesti hävitti silloin tällöin kommentteja + tulee luultavasti kirjoiteltua useammin, kun treeniblogi ja "tavallinen" blogi ovat samassa paikassa.
Ja tulee ehkä laitettua kuviakin useammin, koska tänne on mielestäni helpompi lisätä niitä kuin tuonne kotisivuille :)

Okilla alkaa olla nyt hieman kevättä rinnassa/murkkuikä tekee tuloaan.
Tyttöjen hajut kiinnostavat kovasti ja ulkona käskyt menevät usein kuuroille korville ja remmikäyttäytymisessä on otettu melkoisesti takapakkia. Koira kiskoo kaikin voimin ja ohitukset sujuvat liian usein järkyttävän huonosti (Oki ei räyhää, mutta koettaa vetää itsensä toisen koiran luo).
Mutta eiköhän tämä tästä. Kovasti toivotaan, että alkaisi jätkä kasvattaa aivoja päähän ;D

Tänään kävin Okin kanssa 1,5 tunnin lenkillä, jolloin otettiin melko paljon seuraamista ja yleensäkin kontaktia + harjoiteltiin "vetämättömyyttä".
Ja pitkään aikaan ei ole sujunut yhtä hyvin kuin tänään!
Koira ei vetänyt kuin ehkä 5min koko tuosta lenkkeilyajasta ja ohituksetkin sujuivat varsin mallikkaasti.
Ai että olin tyytyväinen lenkin jälkeen!

Lauantaina olisi tarkoitus mennä taas hieman harjoittelemaan pääsiäisnäyttelyä varten, kun LAU järjestää mätsärin agi-hallilla.
Kotosalla seisominen ja ravaaminen onnistuvat varsin mallikkaasti, mutta hieman jännittää, että mitenköhän nyt mahtaa mennä.. Viime sunnuntaina tokotreenit tuolla samassa paikassa menivät ainakin ihan plörinäksi :p

Saattaa olla, että meillä tämän vuoden näyttelysuunnitelmat menevät hieman uusiksi, koska emännälle tarjoutui mahdollisuus lähteä käymään Italiassa heinäkuussa.
Eli saattaa olla, että kesäkuun Snapi-pääerkkariin ei mennä ja hyvin todennäköisesti pinseri-erkkarikin joudutaan jättämään väliin..
Noh, nuori poikahan Oki vielä on, että kyllä niitä näyttelyitä tulee ja menee. Lappeenrannassa järjestettävään snapi-erkkariin syksyllä ollaan kyllä tulossa, jos ei mitään mullistavaa tapahdu.

Ostin Okille näyttely(/kyläily)häkin zooplussalta n. kuukausi sitten. Häkin korkeus 66cm, leveys 60cm ja pituus 89cm ja painoa mokomalla on himppa vajaat 14kg.
Ja kuljetusten kanssa hintaa tuli vaivaiset 35euroa! Että kyllä kannatti! Muutenkin paketti oli hyvässä kunnossa ja toimitus suht nopea, eli tulen jatkossakin tilaamaan tuolta koiratarvikkeita.
Aluksi Oki ei olisi millään uskaltanut mennä häkkiin, joten emännän piti ensin ryömiä näyttämään mallia. Vaarattomaksihan tuo hökötys sitten todettiin ja nykyään koira ottaa usein nokosia siellä.
Häkki on siis tuossa olohuoneen nurkassa ja ovi on jatkuvasti avoimena, eli Oki voi mennä ja tulla miten haluaa.


Viime viikolla meillä kävi ensimmäinen lapsivieras (6v). Kyllä koira on ulkosalla lapsia nähnyt ja ollut rapsuteltavana, mutta ei sen lähempää tuttavuutta ole tehnyt.
Oki oli hieman ihmeissään tästä pienestä ihmisestä, mutta oli silti nätisti ja innostui hieman leikkimäänkin tämän kummallisen otuksen kanssa.

Koira on nyt reilu kuukauden syönyt tuota Acana Pacificaa ja täytyy sanoa, että sopiipa ruoka hyvin! Karva kiiltää ja turkki tuntuu mielestäni jopa hieman paksummalta (vai kuvittelenko vain?).

Oki pääsee nykyään koirapuistoilemaan noin 3-4 päivänä viikossa. Hyvin herra tulee juttuun kaikkien koirien kanssa. Kukkoilevat urokset tämä jättää usein puhisemaan itsekseen ja lähtee etsimään mieluisampaa leikkiseuraa.
Tosin nyt nartut ovat alkaneet viehättää jätkän hajuaistia ja lähes jokaisella puistoilukerralla Oki löytää uuden "elämänsä rakkauden" ja silloin tällöin pitää hieman komentaa tätä meidän jääräpäätä, jos herra koettaa käydä vähän turhan läheiseksi.

Tähän loppuun voisinkin lätkäistä muutaman kuvan:

Oki puistoilee...

Joskus kuvaaja on turhan hidas...


Herra sai uuden lelun...

..ja loppuun vielä tällainen bonuskuva :p